IDIOMA:
Català

Para Castellano
ir a
Home
Acudits 2002 Acudits 2003 Acudits 2004 Acudits 2005 Acudits 2006 Acudits 2007 Acudits 2008 Acudits 2009 Acudits 2010
Acudits 2011 Acudits 2012 Acudits 2013 Acudits 2014 Acudits 2015 Acudits 2016 Acudits 2017 Acudits 2018 Chistes 2019
Acudits 2020 Acudits 2021 Acudits 2022 Acudits 2023
https://facebook.com/andres.farolalanne http://farohumor.blogspot.com.es/ Els millors acudits
www.youtube.com/Farohumor www.twitter.com/Farohumor https://instagram.com/farohumor/
Vols utilitzar algun dibuix en un Facebook, blog, Twitter o altra pubicació web sense ànim de lucre?
Pots fer-lo però et demanem que posis un link a www.e-faro.info. No pots modificar el contingut de la imatge i ens envies un mail per saber on paren els dibuixos a:

Andreu Faro Lalanne

Dibuixant des que té ús de raó i fins que la perdi. Va venir al món a Salas de los Infantes, a terres del "Mío Cid", l'any 1965. El seu naixement com a ninotaire s’esdevé a finals del segle passat (mitjans dels vuitanta, més o menys) a la revista local "El Pont de Fusta". En aquella època funda amb altres dibuixants el Col·lectiu "Cul Actiu". Editen la revista "Sopes d’All", un fracàs editorial, ple de nits memorables.


Acaba la carrera de Químiques en 1990. Cansat d'estudiar els elements de la taula periòdica decideix ironitzar sobre els personatges de la política, aquests si que són uns elements! El mateix any entra al Nou Diari com a humorista de contraportada fins que el diari fa fallida. Tanca la rotativa, tanca les seves edicions, tanca les seves delegacions. Ho tanca tot menys el seu deute amb l'humorista de contraportada.

Des de 1997 és l'encarregat de l'acudit en el «Diari de Tarragona», degà de la premsa espanyola. També col·labora en aquella època i durant diversos anys amb els setmanals «Clàxon» i «Espais 7» .
La tinta dels seus acudits i caricatures va tacar les pàgines de "La Mañana" i «El Segre» de Lleida i "La Vanguardia". Va entrar al portal "Worldonline" i va sortir per la window, és a dir per la finestra.
És col.laborador dels portals d' humor gráfic: www.humoralia.org, que és l'abreviatura de: "humoralia orgàsmica" i ho va ser de "Afectos colaterales", el seu ex-suplement del dilluns. Ha il·lustrat el llibre de contes "Terratarragona i l’univers" amb textos de l'excel.lent escriptor i millor persona Àngel-O. Brunet .També la "Història de Vila-seca" i el llibre "L'imaginari popular en la llegenda del Rescat de les cent donzelles".

Els cap-i-cues li porten sort. L'any 2002 van succeir tres aconteixements que cal recordar: va ser pare per primer cop (que es sàpiga), va publicar junt amb el Xavier Graset el llibre "Tanta tinta tonta",un èxit la Diada de Sant Jordi d'aquell any. També va rebre la Petxina Daurada, distinció del Col·legi de Periodistes de Tarragona a aquells professionals que han destacat especialment en el desenvolupament de la seva feina.

Al març de 2003 surt al carrer el "Tanta tinta t'unta", una continuació de l'anterior "Tanta tinta" i al gener del 2004, l' "Anuario 2003 que repassa els 12 mesos amb l'acidesa característica del periodista i amic Gustavo Hernández i les millors vinyetes de Faro.
Durant la primavera de 2004 contraataca amb "Aznarografia" un repàs dels vuits anys d'A.P. (Aznar presidente) amb textos del Graset.

A la tardor del 2003 la cosa s'anima. Surt a les pantalles de MésTV, la televisió de Tarragona, la primera tira de dibuixos animats amb els personatges Beto i Bombeta. Uns secundaris habituals de l'acudit de premsa. Són els responsables del comentari petitó dels acudits de Faro.

El dia de Sant Justí del 2004 va venir a aquest món ( no hi havia altre millor) el seu segon fill. Amb dos menuts voltant per la casa creu que és un bon moment per demanar al seu amic i excel.lent dibuixant argentí César da Col que li dibuixi una bona part de les vinyetes diàries. ¡Cèsar, qué bueno que viniste!

Durant la temporada 2004-2005 comença a col.laborar en la revista de còmics "Míster K" d'edicions "El jueves". També continua la seva tasca en el dibuix animat i fa la sèrie semanal sobre medi ambient "Plim i Cutxinel.lo" per a Canal Reus Televisió.

Com no hi ha dos sense tres al febrer de 2006 li neix el seu tercer fill. Filla, per a ser exactes. Amb la càrrega extra en dedicació ara li demana al seu col·lega César que a més de dibuixar-li les vinyetes, li ajudi a canviar bolquers i donar biberons. Al cap i a la fi un bolquer és una caixa de sorpreses, com un acudit

Col·labora en diferents iniciatives d'internet. En el 2010 els seus acudits sobre educació, pares i fills apareixen en el portal
http://criatures.cat/ en la secció "La vinyeta de'n Faro" http://criatures.cat/seccio/la-vinyeta-den-faro/


Diuen que posseeix olfacte per al gag, però, que es sàpiga, només s’ha demostrat que té el nas gran.
La seva fita més important: haver guanyat una carrera a 300 milions d’espermatozoides fa uns quants anys.